rss

Audi vrea sa devina lider pe piata masinilor electrice premium pana in 2020

  1. 24/11/2010
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: audi, , automobile electrice,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se pare ca Audi are planuri mari cu afacerea sa cu masini electrice, din moment ce Franciscus van Meel, director Audi pentru strategia de mobilitate electrica, a anuntat ca producatorul german de automobile vrea sa devina lider pe piata de vehicule premium electrice pana in 2020. In plus, Franciscus van Meel, a adaugat ca Audi va oferi o varietate de modele hibride si vehicule electrice, oferind drept exemplu primul hibrid plug-in din 2014.

     

    Audi va oferi o versiune full-hibrid a sedanului A8, o versiune hibrida a SUV-ului Q5 (prezentat saptamana trecuta la LA Auto Show), o versiune hibrida a lui A6, care va sosi pe piata in 2012, dar si o noua gama de automobile electrice, cum ar fi sportivul R8 e-Tron, care isi va face debutul tot in 2012.

     

    Aparent, Audi adopta o strategie diferita de cea a rivalului sau, BMW. BMW lucreaza in prezent la primul ssu automobil electric numit Megacity, care este proiectat pentru mediul urban. Acest model va fi lansat in 2013.

     

    "Astazi ne asumam ipoteza potrivit careia vanzarile noastre de automobile Audi e-Tron electrice vor ajunge la un volum de sase cifre pana in 2020", a mai spus van Meel.

    Vizualizari: 1419