rss

SUV-urile, interzise in Paris

  1. 31/12/2010
  2. Categoria: ATV
  3. Tags: Diesel, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incepand din 2011 Parisul va experimenta o initiativa care deja functioneaza in alte orase europene precum Londra si Berlin. Oficialii francezi intentioneaza sa interzica accesul SUV-urilor si masinilor vechi cu propulsoare diesel in metropola.

    Orasul Luminilor va bloca, initial experiemental, accesul acestor automobile poluate doar in anumite zone. Asadar, criteriul esential este reprezentat de nivelul emisiilor CO2. Potrivit primariei, modelele cele mai afectate vor fi SUV-urile si dieselurile vechi.

    Motto-ul actiuni si justificarea acestei masuri stau in declaratia lui Denis Baupin, responsabil pentru mediu in cadrul Primariei:  “Utilizarea unui SUV in oras nu are sens.”

    Oficialii francezi nu au oferit detalii privind noile reguli, care sunt inca in stadiu de proiect. Ramane de vazut care va fi nivelul de emisii de noxe admis, care vor fi zonele in care se va interzice accesul autorismelor poluante si mai ales care vor fi sanctiunile pentru nerespectarea noilor reglementari.

    Pe langa Paris, orase precum Lyon, Grenoble si Aix-en-Provence planuiesc masuri drastice pentru a reduce poluarea, in 2011-2012.

    Vizualizari: 3872