rss

Sergio Marchionne: Alfa Romeo nu este de vanzare

  1. 26/10/2010
  2. Categoria: Alfa Romeo
  3. Tags: alfa romeo, , de vanzare, , marhionne,, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Fiat SpA a respins oferta Volkswagen AG de a cumpara Alfa Romeo. CEO-ul Sergio Marchionne a declarat inca o data ca Alfa Romeo nu este de vanzare.

     

    Ce inseamna acest lucru este faptul ca actionarii companiei italiene vor avea cel putin inca doi ani de profit scazut. Max Warburton, un analist Sanford C. Bernstein din Londra, estimeaza ca pierderile anuale ale marcii Fiat sunt de circa 300 de milioane de euro. El prezice ca Fiat va afisa profit in acest an, inainte de taxe si dobanzi, de 1,77 miliarde de euro, acesta fiind propulsat de vanzarile Maserati si Ferrari.

    Marchionne afirma ca pentru ca marca Alfa Romeo sa faca profit, trebuie sa fie vandute cel putin 300.000 de Alfa Romeo pe an. El nu crede ca marca va fi capabila sa atinga acest obiectiv pana in 2013.

     

    Luna trecuta, presedintele consiliului de supraveghere, Ferdinand Piech, a spus ca Volkswagen, cel mai mare producator auto din Europa, este interesat sa cumpere Alfa Romeo. Ca raspuns, Marchionne a declarat ca va reconstrui brandul el insusi prin crearea de noi modele si intrarea pe piata americana inca o data. Actionarii considera ca planul lui Marchionne va fi foarte costisitor

     

    Alfa Romeo a construit primul sau model in 1910 si a fost retras din SUA in 1995.

    

    Vizualizari: 2068