rss

Alfa Romeo va lansa un rival pentru BMW X3

  1. 10/05/2011
  2. Categoria: Alfa Romeo
  3. Tags: Alfa Romeo, Crossover, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Alfa Romeo pregateste un SUV compact care va debuta pe piata la sfarsitului anului 2012, dezvaluie Autocar. Cunoscut sub numele de cod C-SUV, noul model va duce batalii cu Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK si va avea rolul de a imbogati gama saraca a italienilor.

    C-SUV va fi construit la Mirafiori pe acelasi linii de asamblare ca si Jeep. Cumulat, cele doua modele Alfa si Jeep, vor fi produse intr-un numar de 280.000 unitati pe an. Crossoverul Alfa Romeo va avea la baza platforma Compact Plus Global Modular Architecture, derivata din baza mecanica C-Evo, de pe Giullieta, si modificata pentru a permite integrarea unui sistem de tractiune integrala.

    Aceasta platforma, dupa parerea constructorului auto, va face ca SUV-ul sa fie mai eficient si mai atractiv in ceea ce priveste tinuta de drum pe sosea, pentru ca performante notabile de off-roader sigur nu va avea. Pentru escapadele pe teren accidentat va exista modelul Jeep.

    Arhitectura Compact Plus Global Modular va fi construita in proportie de 90% din otel de mare rezistenta, anumite sectiuni din fata si spate fiind din materiale usoare.

    SUV-ul Alfa Romeo va fi oferit atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala. In cazul motoarelor pe benzina va debuta sistemul MultiAir2, in timp ce pe frontul diesel protagonistul va fi MultiJet 2, optimizat pentru a reduce emisiile de noxe.

    Gama de propulsoare va cuprinde noul 1750 TBi cu injectie directa, care produce circa 200 CP, unitatea JTDm de 2.0 litri si 140 CP si motorul Pentastar V6 pe benzina de 3.3 litri si 275 CP. Clientii care prefera dieselurile vor avea de ales intre doua versiuni de putere de 220 si 250 CP alea aceluiasi V6 de 3,0 litri.

    Vizualizari: 3039