rss

VW Phaeton de la Hofele-Design

  1. 17/12/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Design, Hofele-Design, Mythos Royale, Phaeton, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (10)

    In mare, un VW Phaeton sufera de doua probleme: seamana cu un Passat obez si, ca masina de lux, poarta emblema nepotrivita.

    Cei de la Hofele-Design nu numai ca se ofera sa “trateze” aceste neajunsuri, ci si sa stearga orice urma de legatura cu nava-amiral Volkswagen prin impunerea unui nume nou – Mythos Royale. Evident, nu prea le-a reusit...

    In primul rand, treaba cu numele este un pic exagerata, avand in vedere faptul ca, in ciuda noii parti frontale – obtinuta prin modificarea capotei si instalarea unui calandru cu design inedit –, mare lucru nu s-a schimbat fata de produsul de serie. Cel putin, germanii au fost consecventi in munca lor: pe nicaieri nu vei gasi logo-ul Volkswagen sau cuvantul “Phaeton”, astfel incat, daca nu ai mai iesit din casa de vreo 10 ani, s-ar putea sa fii convins de faptul ca acesta nu este un “Fau-Vee” de lux.

    In cele patru colturi ale caroseriei odihnesc patru roti cu jante de 20 de inch, ceea ce este un lucru bun; mai putin satisfacator este insa faptul ca Hofele nu prea are cu ce sa se laude la nivelul componentei mecanice.

    Practic, tunerul ofera doar un kit ce determina agregatul 3.0 TDI sa produca 275 CP si 560 Nm, astfel incat chiar si cea mai frugala dintre versiunile Phaeton – pardon, Mythos Royale – sa aiba performante oarecum decente. Degeaba – pe noi nu ne-ati pacalit...

    Vizualizari: 2820