rss

Noul sedan de la VW va inlocui Passat in SUA

  1. 20/10/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Passat, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen planuieste sa renunte la linia Passat din SUA in urmatorii doi ani, insa nu inainte de a aduce si un inlocuitor in viitorul sedan pregatit de constructori (asa-numitul NMS: new mid-sized sedan).

    Noul sedan va fi construit in Tennessee, motiv pentru care americanii se vor putea bucura de un pret rezonabil, desi noul model va masura mai mult decat Passat, cu cei 4,8 metri ai sai. Producatorul a ales aceasta locatie pentru a se putea bucura asa cum se cuvine de dolarul slab, care a scazut cu circa 15% din valoarea sa in raport cu euro.

    Mai mult, un oficial VW a declarat ca vor fi doua noi modele sedan ce vor fi lansate aproximativ in acelasi timp, unul mai mic si celalalt (inlocuitorul  Passat) mai mare. Diferenta dintre cele doua se va putea observa la nivelul pretului, modelul de mai mici dimensiuni urmand a fi mai scump.

    Autoweek presupune ca noul sedan ar putea costa cu 8.000 de dolari mai putin fata de Passat, model 2010. Compania spera sa vanda 100.000 de unitati anual.

    Clientii europeni vor continua sa vada modelul VW Passat in showroomuri, o noua versiune urmand sa ajunga pe piata in 2011.

    Vizualizari: 1664