rss

Volvo ar putea fi cumparat pana la finele lunii iunie

  1. 08/05/2009
  2. Categoria: Volvo
  3. Tags: Geely, Volvo, Volvo Cars
    Vezi toate fotografiile (1)

    Potrivit unor informatii furnizate celor de la Autonews de catre un insider, Volvo Cars si-ar putea gasi cumparator pana la sfarsitul lunii iunie, iar printre cele cinci companii interesate se numara si chinezii de la Geely.

    Faptul ca acesti posibili ofertanti exista, iar unul dintre ei ar putea prelua destinele producatorului suedez pana la finele anului este cert. Ceea ce nu se stie insa este rolul pe care il va juca Geely in toata aceasta afacere, mai ales ca asiaticii au negat orice interes in achizitionarea Volvo Cars.

    In ciuda numeroaselor zvonuri care circula de ceva vreme cu privire la un interes al chinezilor in achizitionarea Volvo Cars, Geely a dat publicitatii un comunicat oficial in care respinge orice speculatie cum ca ar fi foarte aproape de a cumpara compania scandinava de la Ford. "Nu avem nici un plan de cumparare in ceea ce priveste marca Volvo si nici nu intentionam sa facem vreun demers in acest sens asa cum s-a speculat in ultima vreme", a precizat Geely intr-un comunicat oficial. La un moment dat s-a vorbit ca, in afara de Geely, pe lista cu posibili cumparatori s-ar numara alte doua companii chineze, Dongfeng Motor Group si Chongqing Changan Automobile Co, precum si un constructor important din Europa.

    Pana cand se vor limpezi apele in afacerea Volvo, suedezii spera sa beneficieze de un imprumut de 200 de milioane de euro, aprobat in luna martie de banca Europeana de Investitii si sustinut de Suedia. Din pacate pentru constructorul din Goteborg, Suedia a amanat discutiile cu privire la garantiile oferite de guvernul acestei tari. "Suntem dezamagiti ca nu am ajuns la nici un acord", a declarat CEO Volvo Cars, Stephen Odell.

    Principalul motiv al acestei amanari este faptul ca guvernul suedez a cerut in schimb celor de la Volvo un angajament pe termen lung, insa din cauza viitorului incert al companiei, Volvo a refuzat oferta.

    Compania americana Ford a cumparat Volvo in 1999 pentru 6,45 miliarde de dolari, iar de atunci valoarea Volvo a scazut sub 2,4 miliarde de dolari. Ovalul albastru ar putea vinde marca suedeza in pierdere, insa astfel ar face rost de bani pentru a-si acoperi pierderile de 14,6 miliarde de dolari inregistrate anul trecut.

    Vizualizari: 1491