rss

Subaru Forester Diesel - acum in Romania

  1. 19/09/2008
  2. Tags: Diesel, Subaru
    Vezi toate fotografiile (14)

    Pentru galerie foto click aici

    Pentru video click aici

    Text & Foto: Florin Oprea Video: Cristian Scaloi

    Cum era si firesc dupa lansarea motorului Subaru Boxer Diesel pentru modelele Subaru Legacy si Outback , acum a venit randul lui Forester sa primeasca noul turbodiesel. Subaru Forester Diesel este, incepand de azi, disponibil pentru vanzare cu preturi incepand de la 23.590 euro cu TVA inclus.


    La Snagov Club s-a desfasurat lansarea oficiala a lui Subaru Forester Diesel . Evenimentul propriu-zis a fost compus dintr-o prezentare facuta de dl Toshiki Kageyama, manager de operatiuni la Fuji Heavy Industries (FHI), un test drive efectuat cu modele Subaru Forester atat Diesel cat si pe benzina, pe o pista cel putin interesanta, de la Ciolpani si un test drive pe un traseu de 80 de kilometri, care a reusit, cu brio spunem noi, sa reuneasca aproape toate suprafetele de rulare existente in viata tehnica a unui automobil de talia lui Subaru Forester Diesel. De remarcat ca evenimentul s-a centrat pe calitatile de drum ale lui Subaru Forester si potentialul motorului Subaru Boxer Diesel, ilustrat de capabilitati exemplare atat on-road cat si off-road.

    Pentru video dati click pe fotografia de mai jos:

    dsc_0002.jpg Aceasta a treia generatie Subaru Forester (I-1997, II-2002, III-2008), rezultata din modificarea completa a modelului, în primavara anului 2008, a fost dezvoltata pe baza conceptului „Best packaging for an active lifestyle”. Pornind de la filosofia Subaru - automobile „mai sigure, mai confortabile pentru mai multa buna dispozitie”, s-a reusit echilibrarea si concentrarea celor trei elemente ale „pachetului” pentru a oferi confort sporit, placerea de a conduce, avand sentimentul sigurantei depline datorita Sistemului Symmetrical AWD si performante de protectia mediului, care demonstreaza preocuparea pentru acest aspect.
    Pe piata europeana, vanzarile la categoria de SUV-uri compacte cresc de la an la an, iar în cadrul acestui segment vanzarile de modele cu motorizari diesel depasesc pe cele cu motorizari pe benzina.

    Noul Subaru Forester Diesel ofera satisfactia unica de a conduce, printr-o combinatie superioara de „condus agreabil ce exprima încredere si siguranta”, de „relaxare si functionalitate” si „design care transmite îndrazneala si eleganta”. Acest crossover este echipat cu motorul SUBARU BOXER DIESEL, caracterizat prin performante de protectia mediului excelente, iar introducerea sa pe piata europeana a SUV-urilor nu este destinata doar extinderii gradului de acoperire a nevoilor consumatorilor de astfel de produse, ci si prezentarii unui nou automobil Subaru capabil sa ofere o excelenta stabilitate pe sosea, performante de conducere superioare si emisii de CO2 foarte mici pentru acest segment, de doar 167 g/km, cat si un consum de combustibil de numai 6,3 litri/100 km, datorita atat motorului SUBARU BOXER DIESEL cat si sistemului de tractiune integrala permanenta, celebrul Subaru Symmetrical AWD.

    dsc_0003.jpgNoul Subaru Forester Diesel este oferit in doua versiuni cu trei niveluri de echipare fiecare:
    2.0D X: o versiune cu greutate redusa si consum excelent de combustibil

    Acest model este dotat standard cu 6 airbaguri si sistem de control al dinamicii autovehiculului. Iar senzatia de reala placere a condusului este aceeasi si în conditiile dotarii cu motor BOXER DIESEL si cu noua transmisie manuala cu 6 trepte. În plus, modelul dispune în general de echipari de exceptie, ca jante de 16 inci din aliaj usor, sistem automat de aer conditionat, sistem audio 2-DIN, pachet de iarna (dispozitiv de dezghetare stergator, sistem de încalzire scaune fata si oglinzi retrovizoare exterioare încalzite) etc.

    2.0D XS este un model avansat care îmbina armonios într-o gama cuprinzatoare dotarile de baza ale modelului Forester 2.0D

    Diferentele majore în dotarile standard 2.0D XS în raport cu modelul 2.0D X sunt jante din aliaj usor si anvelope de 17 inci, spoilere de acoperis, oglinzi retrovizoare exterioare în culoarea caroseriei, manere exterioare portiere cromate, faruri HID, sine de acoperis, tavita retractabila pentru partea din spate, sistem audio îmbunatatit etc.
    Acest model ofera o varietate mai mare de echipari optionale, cum ar fi trapa de acoperis ampla, din sticla glisanta electric, , scaune din piele si scaun sofer reglabil electric în 8 pozitii, keyless acces si buton de pornire si sistem de navigatie prin satelit cu DVD audio integrat.

    Subaru Boxer Diesel este un motor cu 4 cilindri opusi, 4 supape/ cilindru, are o cilindree de 1998 cmc, dezvolta o putere maxima de 147 CP/3600 rpm si un moment maxim de 350 Nm/1800-2400 rpm. Motorul dispune de un sistem de alimentare cu motorina tip common-rail.

    141-subaru-forester-diesel.jpg Motoarele diesel au în general o presiune de injectie foarte mare, în jur de 1 800 minibari, care este de 600 de ori mai mare decat la motoarele pe benzina. Nivelul presiunii este echivalent cu cel exercitat asupra unui varf de deget ce sustine un elefant de 5 tone. De aceea, nici cea mai mica crestatura, adancitura sau impuritate nu sunt permise în camera în niciun moment al asamblarii. Pe linia de asamblare a motorului Subaru BOXER DIESEL, cea mai mare atentie este acordata sistemului de injectie combustibil.
    Motorul Subaru BOXER DIESEL este echipat cu turbocompresor. Inginerii au fost convinsi ca aceasta este o combinatie castigatoare pentru cresterea satisfactiei la volan. Un motor diesel, deoarece beneficiaza de un control mai precis al combustiei, este mai putin sensibil la socuri si detonatii în comparatie cu un motor pe benzina. Acest factor face ca sistemul de supraalimentare cu turbina sa corespunda motorului BOXER DIESEL, daca turbocompresorului îi sunt aplicate caracteristici si reglari optime.

    Subaru Forester Diesel este oferit in trei variante de echipare BR, VQ, 2N, iar preturile incep cu 23.590 euro (fara TVA) pentru varianta 2.0X T-D sau 28.072 euro (fara TVA) pentru varianta 2.0XS T-D .

    dsc_0019.jpg

    Vizualizari: 5590