rss

Ce trebuie sa stii cand alegi o baterie auto

  1. 19/02/2015
    Vezi toate fotografiile (1)

    1. Cum alegem bateria auto potrivita?

    Inainte de a Incepe procesul de cautare si alegere a unui acumulator auto nou, este necesar sa consultati manualul automobilului, pentru a respecta indicatiile precizate acolo.

    Alegeti corect tipul de acumulator potrivit maşinii (amperaj, dimensiuni). Intotdeauna este binevenit un plus de capacitate pentru automobil, dar nu mai mult de 30% peste cea prescrisa de fabricant. Nu achizitionati niciodata o baterie auto sub necesitatile automobilului dumneavoastra!


    2. De unde achizitionati o baterie auto?

    Cele mai recomandate locuri pentru achizitionarea unei baterii auto sunt centrele mari de vanzare a pieselor auto, dar si magazinele online specializate in comercializarea de acumulatori auto. Indiferent ca vei apela la un magazin obisnuit sau unul online, puteti fi consiliat de vanzatori in asa fel incat sa achizitionati bateria auto potrivita masinii dvs.

    Cititi cu atentie certificatul de garantie al baterie auto si tineti cont de indicatiile referitoare la montarea, intretinerea, regimul de incarcare si conditiile garantiei.

    Efectuati verificarea tehnica obligatorie impusa la cumparare, sau in termen de 5 zile lucratoare, respectand in totalitate instructiunile de montaj si folosire.

    3. Cum montam bateria auto?

    Va recomandam sa montati acumulatorul intr-un service autorizat! Defectele datorate montarii defectuoase duc la pierderea dreptului la garantie. 

    Inainte de a monta (demonta) bateria pe (de pe) autovehicul, se deconecteaza tot echipamentul electric pentru a evita scurtcircuitele accidentale.

    4. Cum intretinem o baterie auto?

    Suprafata bateriilor trebuie sa se pastreze curata si uscata. Se curata numai cu carpe umede sau antistatice.Polii si clemele de racord trebuie protejate impotriva coroziunii prin tratarea lor cu unsoare fara acid. Daca puterea de pornire nu este suficienta, bateria trebuie reincarcata.

    5. Protectie in cazul montarii/intretinerii bateriei auto

    Bateriile conţin electrolit = acid sulfuric! Acesta este foarte coroziv, putand cauza rani grave! Daca acidul v-a atins ochii, spalati cu multa apa si consultati de urgenta un medic. Daca acidul v-a atins hainele, spalati imediat cu sapun şi clatiti cu multa apa.

    Nu lasati niciodata bateriile sau acidul la mana copiilor.


    Vizualizari: 11669
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »