rss

7 pasi necesari pentru o masina bine intretinuta

  1. 24/02/2017
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tehnologia inovativa ofera in prezent autoturisme din ce in ce mai moderne. Odata cu evolutia acestei industrii, in cazul unor schimburi sau reparatii, sunt necesare piese auto originale de la producator sau de calitate similara pentru a putea aduce masina in starea ei perfecta si gata de rulat pe sosele.

    Cum sa intretii o masina in stare perfecta?

    Dupa achizitionarea unei masini fie ea noua sau second hand, prima grija o reprezinta actele, care trebuie sa fie in regula. Apoi, atentia este necesar sa fie acordata intretinerii acestui vehicul. Specialistii de la Auto-Piesa.ro spun ca este necesar sa se tina seama de:

    1. Alegerea corecta a pieselor de schimb
    . Atunci cand vorbim de piesele necesare intretinerii masinii noastre trebuie realizata o verificare si o identificare corecta a acestora. Piata auto este invadata de piese ieftine, care de cele mai multe ori sunt realizate din materiale slabe calitativ si care pot afecta performantele constructive ale masinii. In plus, chiar si atunci cand alegem piese de la un producator consacrat este necesara o atentie sporita pentru ca acestea sa nu fie contrafacute si astfel sapuna in pericol siguranta vehiculului si a utilizatorilor acestuia.

    2. Evaluarea corecta a preturilor de pe piata. O atentie deosebita trebuie acordata si preturilor existente pe piata pentru piese si accesorii auto. Exista magazine de piese auto unde se pot face comenzi online cat si magazinul clasic de unde pot fi achizitionate direct sau prin comanda piesele auto. In cazul magazinului online exista avantajul unei oferte mult mai variate de produse,la un pret mult mai bun,comandate in mod confortabil direct de acasa si este alegerea ideala atunci cand avem programata o reparatie, principalul dezavantaj ramanand timpul de livrare a produselor care poate dura de la cateva ore la cateva zile.

    3. Piesele auto rare ar trebui cautate online. In prezent, multi posesori de automobile sunt inca obisnuiti sa caute piesele necesare in clasicele magazine stradale. Cand vine vorba despre o piesa rara sau de marci de automobile mai putin populare la noi in tara, procurarea unei astfel de piese devine o misiune grea care se traduce prin timp pierdut, drumuri inutile si un pret nejustificat de mare.Cum putem evita aceste neplaceri? Alternativa moderna, rapida si eficienta este cererea de oferta la magazinul online care pe baza seriei de caroserie a masinii identifica si ofera in cel mai scurt timp varianta optima calitate / buget pentru reparatia masinii.

    4. Garantia pieselor de schimb auto este necesara. In cazul pieselor auto pentru punerea in vanzare pe piata producatorii asigura omologarea si certificarea de conformitate a produselor. Cu toate acestea cu totii stim ca exista cazuri cand piesele achizitionate prezinta defecte chiar din fabrica sau se strica la scurt timp dupa ce sunt montate, situatie in care ne vedem nevoiti sa apelam la garantia produsului. Pentru a beneficia de garantia ca piesele sunt schimbate cu altele noieste necesara dovada achizitiei produsului (factura) si dovada montarii acestea intr-o unitate service autorizata care certifica ca montajul sa realizat de catre personal calificat.

    5. Exista piese auto care trebuie schimbate cu regularitate, iar altele care sunt necesare in cazul unei avarii a vehiculului. Piesele auto care se schimba cu regularitate, asa zisele consumabile, trebuie verificate si inlocuite in mod obligatoriu, la un anumit numar de kilometrii sau la anumite perioade de timp.

    * O prima categorie de consumabile care necesita inlocuire la un interval cuprins intre 10.000 si 20.000 de kilometrii (in functie de producatorul masinii) sunt ulei motor, filtru ulei, filtru aer, filtru polen si filtru carburant.
    * O doua categorie de consumabile care necesita verificare si inlocuire la un interval cuprins intre 40.000 si 60.000 de kilometrii o reprezinta placutele si discurile de frana, bujiile, lichidele de servodirectie si servofrana.
    * O a treia categorie fiind reprezentata de consumabilele cu o perioada de utilizare de peste 60.000 de kilometrii cum ar fi kitul de distributie, kitul de transmisie sau uleiul cutiei de viteze.

    6. Identificarea service-urilor auto, de incredere. Trebuie sa existe o cercetare atenta a pietei pentru a intocmi o lista de unitati service cu personal calificat si experienta, dotat cu echipamente si utilaje necesare realizarii unei lucrari de inalta calitate.Doar astfel va exista garantia ca serviciile oferite nu risca sa afecteze vehiculul.

    7. Parerea expertilor in domeniu trebuie solicitata si respectata. Indiferent de vechimea masinii sau starea tehnica in care se afla, atunci cand ne confruntam cu o avarie este bine sa solicitam opinia unor specialisti.Acestia te vor ajuta sa identifici cea mai potrivita solutie pentru problema masinii tale.

    Sunt situatii in care unele piese auto sunt produse de catre un furnizor pentru mai multi producatori, dar in acelasi timp si pentru piata aftermarket. Astfel, daca este achizitionata o astfel de piesa auto din zona aftermarket, costul este mai mic, dar calitatea aceeasi, fara sa mai existe costul suplimentar al marcii respective.



    Advertorial!

    Vizualizari: 6657
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »