rss

Renault pregateste trei modele electrice

  1. 11/11/2008
  2. Tags: electric, Kangoo, Megane, Renault
    Vezi toate fotografiile (3)

    Renault se da peste cap pentru a dezvolta masini electrice, care, pe fondul crizei mondiale si a tarifelor la combustibili, pare sa fie o idee excelenta.

    Astfel, constructorul auto a anuntat trei modele electrice, reunite sub o gama numita eco. Aceasta va cuprinde o masina compacta citadina (se pare mai mare ca Twingo), un Kangoo electric si un Megane sedan electric.

    Renault anunta ca va folosi un model cu un motor pe benzina de 1,6 litri si 100 CP ca punct de reper pentru sedanul Megane electric, insa sustine ca reprizele acestuia vor fi mai bune intre 50 km/h ?i 110 km/h.

    Adevarul este ca masinile electrice se remarca prin cuplul mai mare. Ele nu degaja aceiasi forta ca un motor pe bezina in plina acceleratie, dar compenseaza prin silentiozitate.

    Versiunile experimentale Kangoo pot parcurge de la 160 la 190 km dupa 8 ore de reincarcare a bateriilor. Este convenabil cand ai de parcurs distante mici, insa nu la drum lung. Cei de la Renault spun ca o retea inalta de amperi ar putea scurta timpul de reincarcare la jumatate.

    Compania pare serios implicata in lansarea pe piata a acestor masini. Varianta electrica Megane este programata pentru 2011, iar Kangoo este anuntat chiar mai devreme. Renault afirma ca toate cele trei modele vor fi gata pana in 2012 pentru a fi utilizate pentru transportul VIP-urilor la Jocurile Olimpice de la Londra.



    Vizualizari: 1397