rss

Protest la Dacia pentru mentinerea taxei de poluare

  1. 09/01/2009
  2. Tags: Dacia, Taxa, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)


    Luni, 12 ianuarie, la ora 7:00, angajatii Dacia se vor reintoarce la lucru dupa o luna de pauza fortata. Insa prima zi de munca din acest an va fi urmata de primele proteste la Uzina de la Mioveni.

    Astfel, marti la ora 12:00, peste 5.000 de persoane sunt asteptate pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni pentru a demonstra in favoarea mentinerii taxei de poluare si a pastrarii locurilor de munca din industria constructoare de autovehicule.

    Ion Iordache, liderul sindicatului Dacia, a explicat ca nu sunt de acord cu intentia actualului Parlament de a suspenda taxa auto, intrucat importul de masini rulate "a distrus si va distruge industria de autoturisme, iar noi nu putem asista pasivi la aceasta catastrofa".

    Dacia a intrerupt ultima oara productia la 11 decembrie, cand muncitorii au fost trimisi in somaj tehnic pentru 30 de zile ca urmare a scaderii drastice a vanzarilor pe principalele piete auto pe care constructorul autohton este prezent. Si toate astea in timp ce dealerii Dacia pleaca in vacante de lux drept recompensa pentru performantele lor...
    Vizualizari: 1551