rss

Cum poti verifica o masina second-hand online, inainte sa o cumperi

  1. 19/02/2018
  2. Tags: autodna, Masina, masina second hand, verificare auto, verificare serie
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ultimii ani au aparut mai multe platforme online prin care soferii pot verifica istoricul unei masini, in general una second-hand pe care doresc sa o cumpere. Bagi seria de caroserie si apar informatii despre acel autoturism. Cum functioneaza, de fapt?

    autoDNA.ro este o platforma prin care oricine poate verifica un autoturism pe baza seriei de sasiu. Gratuit, vei obtine cateva informatii, insa contracost poti primi mai multe detalii, cum ar fi daune din trecut, rechemari in service, daca masina este declarata furata, eventual un numar de kilometri reali. Aceste informatii se pot obtine in general numai de la importatorul oficial al marcii respective, lucru destul de greu de realizat in Romania, deoarece trebuie sa fii proprietarul masinii. Or, daca tu vrei sa o cumperi, este cam greu pana nu apare numele tau in acte.

    Platforma de care vorbim aici, autoDNA.ro, spune ca iti ofera un istoric si un raport detaliat despre masina interogata pe baza seriei de caroserie. Am incercat si noi acest lucru. Nu am aflat de nicio dauna, de nicio reparatie sau de vreun numar de kilometri, ci am aflat ca masina nu figureaza ca fiind furata si ca are dotarile pe care deja stiam ca le are si ca este de culoarea pe care... stiam ca o are.

    Dar sunt cazuri in care informatiile obtinute de autoDNA despre anumite masini sunt mult mai numeroase. De exemplu, acea masina este cautata in anunturi mai vechi de vanzare, pot aparea poze cu ea dintr-un anumit moment, iti poti da seama clar daca masina are sau nu kilometrii reali, deoarece daca vezi ca a fost gasita intr-un anunt din Germania acum 3 ani cu 389.000 km la bord si acum se vinde cu 130.000, totul e clar, poti sa vezi eventuale daune, probleme cu asigurarile si asa mai departe. Totul depinde de trecutul masinii, daca a fost reparata in reprezentanta, daca a fost inregistrata in baze de date si asa mai departe.

    Platforma de verificare online a istoricului masinilor autoDNA.ro activeaza pe piata din Romania din 2015, sub forma de franciza, avandu-si sediul central in Polonia. In cei peste 10 ani de activitate la nivel international, autoDNA este, probabil, cel mai important furnizor din Europa pentru date despre istoricul automobilelor.

    Datele despre istoricul autovehiculelor rulate sunt achizitionate si actualizate permanent, cu informatii de la companii de asigurari sau asociatii ale acestora, firme de leasing operational, registre auto nationale, evaluatori auto independenti si din anunturi de vanzare, scopul fiind acela de a asigura cumparatorilor un istoric cat mai complet si cat mai transparent cu putinta.

    Platforma autoDNA.ro furnizeaza, contra-cost, rapoarte despre autoturisme care au fost inmatriculate atat in Europa, inclusiv in Romania, cat si in SUA, indiferent de anul de fabricatie, marca sau model.

    Sfatul nostru este sa apelezi la o asemenea interogare atunci cand e vorba de o masina mai noua, deoarece sansele sa gasesti informatii pe care nu le stiai sunt mai mari. Sau atunci cand ai dubii despre anumite elemente ale masinii, dotari scoase sau puse ulterior, daca masina are sau nu culoarea originala sau, foarte important, daca vrei sa verifici pozitia originala a volanului. Adica sa nu cumva sa cumperi o masina cu volan pe dreapta careia i-a fost mutat "de baieti" in spatele blocului ca sa obtina mai multi bani la vanzare.

    Vizualizari: 8384
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »