rss

Skoda pregateste un coupe in 5 usi

  1. 09/07/2009
  2. Categoria: Skoda
  3. Tags: Coupe, Octavia, Skoda, Skoda Auto, Vw golf
    Vezi toate fotografiile (1)

    In urmatorii cinci ani, numarul de modele din gama Skoda va creste de la cinci la sapte, intre cele doua noutati numarandu-se si un coupe in 5 usi, care a primit deja unda verde din partea conducerii Skoda Auto.

    Noul model sport, care va avea proportii asemanatoare cu cele ale lui Ford Focus sau Opel Astra, va fi pozitionat in gama intre Fabia si noua generatie Octavia (care va creste in gabarit), urmand sa fie lansat pe piata in 2012 sau 2013.

    Noul coupe in 5 usi de la Skoda va fi construit pe platforma tehnica lui VW Golf, ceea ce inseamna ca va primi o gama variata de motorizari pe benzina si diesel, de mica cilindree, aspirate sau supraalimentate, precum si transmisia DSG cu dublu ambreiaj patentata de Volkswagen. Din motive de costuri, modelul nu va primi si sistemul de deschidere dubla al portbagajului Twindoor vazut in premiera pe noua Superb.

    Cel de-al doilea nou model va fi in fapt versiunea Skoda a citadinei VW Up!, care va fi realizat in versiuni de caroserie cu 3 si 5 usi. Programat sa apara in cursul anului 2011, viitorul model de clasa mica va fi construit la noua fabrica din Slovacia, desi initial cehii preconizau ca toate derivatele Up! sa fie construite la Mlada Boleslav.

    De asemenea, desi nu este inca oficial, Skoda lucreaza la un nou sedan de buget care va fi bazat pe aceeasi platforma ca si noua Octavia. Acesta va fi de fapt clona viitorului model de clasa medie Volkswagen destinat exclusiv Americii de Nord, insa nu va fi comercializat nici in Europa pentru a nu afecta vanzarile Octaviei. Cel mai probabil, noul sedan va fi vandut pe piete in dezvoltare, precum cele din India si China - unde va fi si construit, de altfel.

    Vizualizari: 1975
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »