rss

Renault vrea sa lanseze un brand premium

  1. 05/06/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: DS, Mercedes, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Renault planuieste sa lanseze o marca premium, dupa reteta rivalilor de la Citroen, cu al lor sub-brand DS. Primul model ar putea fi construit pe platforma Mercedes E-Klasse.

    Francezii de la Renault iau in calcul adaugarea in portofoliu a unui brand premium, care se va numi "Initiale Paris ", anunta cotidianul Les Echos. Astfel, daca planurile casei auto se vor concretiza, compania va avea Dacia ca brand low-cost, Renault ca brand principal, Initiale Paris ca brand de nisa si Alpine ca marca sportiva.

    Potrivit declaratiilor acordate anterior de Carlos Tavares, seful operaţiunilor Grupului Renault, primul model Initiale Paris va avea la baza arhitectura mecanica Mercedes-Benz E-Klasse. Designul interior si exterior va fi realizat in Franta, de Renault, in timp ce motorizarile ar putea fi asigurate de divizia nipona a grupului Renault-Nissan.

    Prima propunere din gama de lux a producatorului auto va fi lansata in anul 2015, concomitent cu noua generatie E-Klasse, dezvoltata pe o noua platforma modulara. In virtutea aceleiasi intelegerii incheiate intre Renault-Nissan si Daimler, Mercedes va utiliza unitati diesel de 1,5 si 1,6 litri de provenienta Renault, in timp ce noua generatie Renault Twingo si Smart Forfour ar putea fi asamblate la aceeasi uzina.

    Denumirea "Initiale" a fost utilizata pentru prima data pentru a desemna un model de lux expus sub forma de concept in anul 1995. Noul brand va intra in competitie directa cu divizia de lux de la Citroen, DS.

    Vizualizari: 1630