rss

Renault Romania vrea pedepse aspre pentru vanzarea pieselor auto contrafacute

  1. 13/12/2010
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: piese auto contrafacute, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul Renault Romania considera ca trebuie sa existe o legislatie care sa-i pedepseasca pe comerciantii de piese auto contrafacute, ca si in cazul celorlalte produse de acest gen, deoarece “traficul cu piese contrafacute este intretinut pe teritoriul Romaniei de o anomalie legislativa”, potrivit companiei, citate de 0-100.ro.

     

    Piesele auto contrafacute care se vand cel mai mult sunt placutele de frane, filtrele, pivotii, discurile de ambreiaj; dupa acestea urmeaza elementele de caroserie. “O captura de 3.000 de oglinzi retrovizoare contrafacute, purtand ilegal marca Renault, a fost distrusa joi, 9 decembrie, la Slobozia, judetul Ialomita. Aceasta activitate ilegala a generat in 2010 o crestere cu peste 10 % a numarului pieselor falsificate in totalul pieselor de schimb Dacia si Renault”, se arata intr-un comunicat de presa al grupului.

     

    Marcile cele mai afectate pe piata din Romania de utilizarea pieselor contrafacute sunt Dacia, Renault si Nissan care detin o cota de piata de 40%. “Grupul Renault Romania sustine modificarea legislatiei, astfel incat comercializarea acestora sa fie considerata infractiune, ca in cazul oricaror altor produse contrafacute”, solicita grupul Renault in comunicat.

     

    In general, tarile de provenienta ale pieselor falsificate sunt China, Turcia si Taiwan.

    Vizualizari: 2178