rss

Renault va produce un vehicul electric bazat pe Twizy Z.E. Concept

  1. 10/11/2009
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Renault, twizy
    Vezi toate fotografiile (4)

    Se poate spune in sfarsit ca modelul electric Renault Twizy ZE va intra in productie in 2011. Compania a confirmat acest fapt si a spus ca versiunea de serie va ramane relativ neschimbata fata de conceptul prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie. Mai mult decat atat, Twizy va fi construit la uzina Valladolid, in Spania, datorita experientei acesteia in construirea automobilelor mici, cum ar fi Modus si unele modele Clio.

     

    Intre timp, sora uzinei Valladolid - Flins, din Franta, va fi folosita pentru construirea unei versiuni de serie a conceptului supermini Zoe ZE in 2012. Cu toate acestea, ZE Zoe nu va semana prea mult cu conceptul vazut la Frankfurt. Uzina Flins va produce supermini-ul electric al companiei in acelasi timp cu bateriile reciclabile EV. Supermini-ul complet electric bazat pe Zoe este de asteptat sa aduca doua treimi din vanzarile producatorului de masini electrice in Europa.

     

    Marketing-ul pentru masinile electrice este prevazut sa inceapa in 2011. Acesta va fi realizat inainte ca Twizy sa mearga spre vanzare la sfarsitul lui 2011 sau chiar inceputul anului 2012.

     

    O scrisoare de intentie a fost, de asemenea, semnata recent intre Alianta Renault-Nissan, Comisia pentru Energie Atomica si Fondul de investitii strategice din Franta pentru configurarea unei societati franceze, axata pe cercetari avansate asupra bateriilor electrice, industrializare si reciclare.

     

    Vizualizari: 1353