rss

Oficial: Mercedes-Benz S-Klasse facelift

  1. 09/04/2009
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Mercedes, s 450 bluehybrid, S Class, S600
    Vezi toate fotografiile (14)

    La patru ani dupa lansarea pe piata a actualei generatii S-Klasse, Mercedes-Benz a decis ca a venit momentul ca limuzina de lux din Stuttgart sa fie supusa unei operatii de restilizare.

    Modificarile de design, unele minore, constau in blocuri optice fata/spate redesenate, o grila a radiatorului mai pronuntata, un nou spoiler frontal cu insertii cromate care acum integreaza lumini LED pentru rularea pe timp de zi si noi oglinzi exterioare. La spate, singurele modificare sunt reprezentate de LED-urile si de evacuarea revizuita care sunt integrate in bara de protectie.

    La interior, singurele imbunatatiri sunt noul volan multifunctional si noile sisteme de siguranta si de entertainment. De asemenea, optional sunt oferite un display pozitionat in centrul consolei centrale, al carui afisaj este impartit in doua zone pe care pot fi afisate informatiile furnizate de sistemul de navigatie, dar se poate viziona simultan si un filmd la DVD. Pentru pasagerii din spate, Mercedes a pregatit doua LCD-uri de 8 inch integrate in tetierele scaunelor din fata, casti wireless si o telecomanda cu care se poate controla sistemul audio/video.

    Asemenea si celorlalti constructori germani in ultima vreme, si Mercedes-Benz a umblat si la gama de motorizari ale lui S-Klasse facelift, care cuprinde opt propulsoare pe benzina si diesel care, sustin nemtii, consuma cu pana la 7% mai putin combustibil comparativ cu actualul model.

    Astfel, sub capota noii versiuni a lui S-Klasse se vor regasi doua turbodieseluri, un V6 de 3,0 litri si 235 CP si un V8 de 4,0 litri si 320 CP. Din gama benzinarelor amintim un V6 de 3,5 litri si 272 CP, un V8 de 4,7 litri si 340 de "cai", un alt V8 de 5,5 litri si 388 CP, dar si un puternic V12 biturbo de 5,5 litri, care va produce 512 CP. Vor fi disponibile si doua motoare dezcoltate de AMG: un V8 de 6,2 litri si 525 CP, care echipeaza modelul S63 AMG, si un V12 de 6,0 litri de 612 CP, care propulseaza modelul S65 AMG.

    De asemenea, va exista si o varianta hibrid, denumita S450 BlueHybrid, care va fi echipat cu un propulsor pe benzina V6 de 3,5 litri si 279 CP ce va lucra in combinatie cu un motor electric de 20 CP. Versiunea ecologica va consuma, spun cei de la Mercedes-Benz, 7,9 l/100 km.

    Mercedes-Benz S-Klasse facelift va debuta pe pietele europene in vara acestui an.

    Vizualizari: 1656