rss

Depozit Mercedes-Benz la Oradea: investitie de 3 milioane de euro

  1. 10/12/2009
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: depozit, Mercedes, Mercedes-Benz, piese
    Vezi toate fotografiile (6)

    Mercedes-Benz Romania a inaugurat miercuri, la Oradea, primul depozit central de piese de schimb originale. Compania a investit un capital de circa 3.000.000 de euro in dotarea depozitului si in cresterea stocului de piese.

    Noul depozit cu o suprafata de aproximativ 4.000 mp are un stoc permanent de piese cu o valoare de aproximativ 5 milioane de euro care cuprinde piese originale pentru marcile Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Mitsubishi Fuso Canter. De asemenea, stocul contine si piese auto fabricate in Romania, la Cugir, in cadrul unei alte companii Daimler. Printre piesele de schimb produse la Cugir se numara roti dintate, intinzatoare de lanturi, arbori cu came si semifabricate.

    Exista in prezent 13.500 de repere distincte din diferite categorii de piese, de la sigurante pana la agregate (motoare si cutii de viteza). Volumul maxim de  stocare al depozitului este de circa 23.000 de repere, volum pe care Mercedes-Benz Romania doreste sa-l obtina in urmatoarele sase luni.

    Depozitul ofera o serie de avantaje concrete cu privire la activitatea de service desfasurata prin intermediul retelei de centre autorizate Mercedes-Benz si la modul in care sunt asigurate serviciile catre clientii finali. Dezvoltarea stocului a condus la cresterea gradului de service (procentajul de piese de schimb comandate de catre centrele autorizate ce pot fi livrate direct de pe stocul din depozitul de la Oradea).

    Astfel, valoarea gradului de service este estimata la 82% pentru luna decembrie 2009, comparativ cu 68,7% in decembrie anul trecut. Factorul de rotatie este un alt indicator specific pentru un depozit de piese, reprezentand de cate ori a fost vandut stocul mediu intr-o anumita perioada de timp. Daca in luna noiembrie 2008 factorul de rotatie al depozitului atingea 15,72, in aceeasi perioada din 2009 acest factor a ajuns la o valoare de 8,72. Valoarea factorului de rotatie este strans legata de gradul de service. Prin urmare, cu cat factorul de rotatie este mai mare, cu atat gradul de service este mai scazut.

    De asemenea, un factor de rotatie ridicat inseamna renuntarea la mentinerea in stoc a pieselor de schimb cu miscare lenta. Valoarea ideala pentru factorul de rotatie este cuprinsa intre 6 si 8. Valoarea estimata pentru finalul anului 2009 a factorului de rotatie este de 7,5.

    Livrarea pieselor de schimb de la depozitul central din Oradea către centrele autorizate Mercedes-Benz din tara se efectueaza zilnic. In cazul in care piesele solicitate nu sunt disponibile in depozitul din Oradea, ele sunt comandate la depozitul central Daimler din Germania, iar livrarea acestora dureaza doua zile. In plus, pentru asigurarea celui mai inalt nivel de satisfactie pentru centrele autorizate si clienti, au fost optimizate intregul lant logistic (transportul pieselor din Germania la Oradea si, intern, de la Oradea catre centrele autorizate) si procesele interne in depozit.

    In cadrul depozitul din Oradea lucreaza in momentul de fata 17 persoane. Trei dintre acestia desfasoara munca de birou, iar restul de 14 muncesc efectiv in depozit. Acestia sunt recompensati cu salariul mediu pe economie, potrivit spuselor lui Laurentiu Situ, manager piese de schimb in cadrul Mercedes-Benz Romania.

    Prin inaugurarea depozitului de la Oradea, Mercedes-Benz Romania creeaza noi oportunitati pentru partenerii sai in ceea ce priveste cresterea eficientei activitatii after-sales si, in acelasi timp, asigura un cadru stabil pentru atingerea unui grad cat mai ridicat de satisfactie a clientilor finali, dupa momentul achiziţionarii unui autovehicul Mercedes-Benz.

    Vizualizari: 3958