rss

Hyundai ix35 vine cu doua noi propulsoare pentru piata europeana

  1. 08/09/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, hyundai ix35, Tucson
    Vezi toate fotografiile (5)

    Hyundai a mai lansat cateva imagini, precum si noi specificatii tehnice referitoare la noul sau ix35, versiunea europeana a SUV-ului Tucson, care a debutat pe piata coreeana la inceputul acestei luni. Dupa ce va fi adus la Frankfurt, ix35 va intra in showroomurile din Europa in primul trimestru din 2010. Inafara faptului ca noul model reprezinta pentru constructor primul din asa-numitul design “fluidic sculpture”, masina va primi si o noua linie de propulsoare.

    La lansarea sa, Tucson/ix35 va fi oferit cu un motor de 2 litri, pe benzina, ce dezvolta 166 de cai putere. Pe langa aceasta optiune, europenii mai pot alege propulsorul “R” diesel, care dezvolta in versiunea de baza 136 CP. Pentru cei care doresc ceva mai multa putere, dieselul vine si in varianta cu 184 de cai.

    Motoarele pe benzina emit 178 g/km CO2, in timp de frontul diesel emite 158 g/km, respectiv, 165 g/km CO2.

    Noutatile vin din luna noiembrie, cand noul ix35 va primi un GDI pe benzina de 1,6 litri, cu o putere de 140 de cai. Emisiile CO2 promit un nivel de 158 g/km, iar daca SUV-ul este echipat cu tehnologia Start & Stop, emisiile se reduc cu 10 grame la km. Pe langa acesta, noul ix35 primeste si un nou propulsor diesel, care dezvolta 115 CP.

    Motoarele pot fi racordate la o cutie de viteze manuala standard in sase trepte, in timp ce mai-puternicul propulsor diesel “R” va veni cu optiunea unei cutii automate, tot cu sase rapoarte.

    In functie de piata, ix35 va pune la dispozitia clientilor atat tractiune fata, cat si integrala. Tucsonul destinat pietei de origine va fi construit la uzina din Ulsa, Coreea de Sud, iar versiunea pentru europeni, ix35-ul, va fi construit in Slovacia.

    Vizualizari: 2774