rss

Geely ofera 2 miliarde de dolari lui Volvo

  1. 18/07/2009
  2. Categoria: Geely
  3. Tags: Geely, Vanzare, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce in repetate randuri a infirmat zvonurile potrivit carora are planuri cu Volvo, producatorul chinez Geely este acum pregatit sa faca o oferta pentru subsidiara suedeza a lui Ford, potrivit publicatiei The Wall Street Journal. Inainte de a se bucura de incheierea acestei afaceri, Geely mai trebuie sa furnizeze un plan detaliat pentru viitorul lui Volvo.

    Surse afirma ca Geely intentiona sa cumpere Volvo de acum trei ani insa se pare ca abia acum compania mama si nu Geely Automobile Holding, va face o oferta. 
    Geely va dispune de serviciile inginerilor chinezi pentru produsele concepute de colegii lor suedezi. Productia de masini Volvo in China, precum si cresterea unitatilor vandute in tara sunt principalele prioritati Geely.

    Chiar daca la inceput, Ford a fost reticent cu privire la perspectivele unei conduceri chineze asupra Volvo, s-ar parea ca acum producatorul american simte ca Geely poate gestiona activitatea companiei.

    La mijlocul lunii iunie, presa chineza a scris ca Geely ar fi primit deja sprijinul Guvernului Dongying. In plus, s-a luat in considerare si ideea potrivit careia oficialii locali ar putea injecta si mai multi bani in Geely, pentru a construi o noua uzina de productie in regiune.

    Vizualizari: 1107