rss

Chinezii de la Geely vor investi 900 milioane dolari la Volvo

  1. 31/03/2010
  2. Categoria: Geely
  3. Tags: Ford, Geely, S60, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa luni de tratative, Ford a ajuns la un acord cu producatorul auto Geely privind vanzarea Volvo catre chinezi. Constructorul auto american se va alege in urma tranzactiei cu suma de 1,8 miliarde dolari.

    Aceasta miscare va costa Geely o investitie de pana la 900 milioane de dolari la Volvo dupa ce va prelua compania de la Ford, intr-un plan de extindere si revenire pe profit a companiei suedeze. Suma va reprezenta capitalul rulant al companiei europene.

    Cele 900 milioane dolari fac parte dintr-o finantare de 2,7 miliarde de dolari obtinuta de Geely pentru achizitionarea Volvo, care va include si pretul de cumparare de 1,8 miliarde de dolari convenit cu Ford.

    Conform spuselor presedintelui consiliului de administratie al Geely, Li Shufu, Volvo si Geely, vor ramane separate, iar productia nu va fi "amestecata", companiile din noul grup urmand sa produca separat propriile autoturisme.

    Geely pune pret pe piata chineza pentru a relansa Volvo si planuieste sa dubleze productia companiei suedeze prin constructia unei fabrici de capacitate mare in China.

    In tot acest timp in care au avut loc tratative, Volvo nu a stat locului, suedezii pregatind pentru Salonul Auto de la Paris noul S60. De mentionat ar fi asteptarile optimiste ale oficialilor Volvo privind echiparea acestui model cu renumitul sistem de detectare a pietonilor – Pedestrian Detection: "Obiectivul nostru pentru anul 2020 este ca nimeni sa nu fie ucis sau ranit grav intr-un Volvo", a declarat consultantul pe probleme de siguranta Thomas Broberg.

    Vizualizari: 3694
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »