rss

Ford B-Max, punctaj maxim la testele Euro NCAP

  1. 30/08/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Clio, Euro NCAP, ford b-max, volvo v40
    Vezi toate fotografiile (13)

    Sase noi autoturisme au fost supuse testelor de siguranta Euro NCAP, cinci dintre ele obtinand punctaj maxim. Cinci puncte a primit si noul Ford B-Max, model produs la Craiova, acesta fiind totodata prima masina fara montant B fix care a reusit sa atinga aceasta performanta.

    Noile Volvo V40, Renault Clio, Audi A3, Ford B-Max, Kia cee’d si Isuzu D-Max au luat parte la ultimele teste de siguranta organizate de Euro NCAP. In urma acestora, doar pick-up-ul Isuzu D-Max a obtinut 4 stele, un punctaj bun pentru un astfel de autovehicul. Principala cauza celor patru stele a fost protectia slaba a pasagerilor din fata la nivelul partii inferioare a picioarelor si pieptului.

    Remarcabil s-a descurcat noul Ford B-Max, monovulumul produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova, acesta fiind primul automobil fara montant B fix care a fost punctat cu 5 stele. MPV-ul ofera o protectie de 92% pasagerilor adulti, de 84% pasagerilor copii si de 67% pietonilor. Sistemele de siguranta care echipeaza modelul au fost notate cu 71% nivel de protectie.

    Volvo V40 a primit tot cinci puncte, un rol important in acest test jucand airbagul pentru soferi, primul de acest gen, care este oferit in standard pe intreaga gama V40. Aceasta tehnologie a ajutat modelul sa obtina un scor de 88% protectie a pieonilor, cel mai bun rezultat din lotul testat.

    Citeste si Cum functioneaza airbagul Volvo pentru pietoni

    Lista modelelor punctate cu cinci stele continua cu noile generatii Renault Clio, Kia Cee'd si Audi A3. Comparativ cu versiunile anterioare, aceste modele si-au imbunatatit performantele la capitolul siguranta, in special in ceea ce priveste protectie pietonilor, in 14% din accidentele ce au loc in Europa fiind implicati pietoni.

    Vizualizari: 2514