rss

Ford va lansa noul Focus electric anul viitor

  1. 03/09/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: electric, Focus, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul Ford Focus va fi disponibil si pe pietele europene incepand cu anul 2013. Versiunea cu zero emisii este pusa in miscare de un motor electric de 125 Cai Putere si un cuplu maxim de 245 Nm. Autonomia garantata este de 160 kilometri.

    Ford va lansa si pe piata din Europa noul Focus electric. Comparativ cu modelul cu propulsie traditionala, cea mai noua propunere a constructorului auto american prezinta o grila frontala usor modificata si alte mici ajustari de natura aerodinamica.

    De propulsie se ocupa o unitate electrica capabila sa dezvolte 125 Cai Putere si un cuplu motor maxim de 245 Nm. Astfel echipat, modelul atinge o viteza de top de 136 km/h.

    Propulsorul este alimentat de un bachet de baterii litiu-ion furnizat de LG Chem si pozitionat in spate. Acumulatorii ce echipeaza noul Ford Focus electric ocupa cu 25-30% mai putin spatiu si sunt mai usori fata de alt tip de baterii. Autonomia garantata este de 160 km, iar reincarcarea totala se poate efectua in cel mult patru ore la o priza normala de 240 de volti.

    Vizualizari: 1700