rss

Fiat Punto Evo, dezvaluit

  1. 31/08/2009
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat, Fiat grande punto, fiat punto evo
    Vezi toate fotografiile (5)

    Acesta este noul Fiat Punto Evo, versiunea revizuita a modelului Grande Punto, care va fi lansat luna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Pe langa faceliftul usor ce vizeaza designul, Fiat Punto Evo primeste o gama de motorizari actualizata, ce include inovatoarea tehnologie Multiair pe propulsorul de 1,4 litri benzina.

    Evo Punto va fi al doilea model din imperiul Fiat, care va fi vandut cu acest motor, primul fiind Alfa Romeo MiTo.

    MultiAir este un sistem electro-hidraulic al supapelor, ce permite dozarea amestecului de combustibil cu aer, pentru fiecare cilindru in parte. Multumita controlului direct al supapelor de admisie, in functie de conditiile de condus, MultiAir ajuta la reducerea consumului si a emisiilor.  

    Astfel, aceste inovatii aisgura o crestere a puterii cu 10%, a cuplului cu 15%, concomitent cu o reducere insemnata a consumului de combustibil (10%), a emisiilor CO2 (pana la 10%) si a particulelor (pana la 40%).

    Fiat va implementa pe toata propulsoarele Euro 5 si sistemul Start& Stop. 

    Constructorul italian spune ca interiorul a fost complet “renovat”, in timp ce la exterior se pot observa noi bare de protectie si blocuri optice redesenate. Masina este putin mai lunga decat inainte, acum masurand 406 cm, de la 403 cm.

    Evo Punto ofera sapte airbaguri ca dotare standard.

    Vizualizari: 2445