rss

Surprize neplacute la Euro NCAP. Fiat-ul Punto a obtinut zero stele de siguranta

  1. 13/12/2017
  2. Categoria: Fiat
  3. Tags: Fiat Punto, fiat punto euro ncap, fiat romania, Punto, punto euro ncap
    Vezi toate fotografiile (4)

    In contextul in care masinile au evoluat si testarile Euro NCAP au devenit din ce in ce mai exigente, astfel ca un model mai vechi nu ar avea nicio sansa sa obtinua un punctaj de trecere. Sa luam ca exemplu un Fiat Punto cu motor de 1.2 litri si 69 de cai putere.

    Actuala generatie a supermini-ului a debutat la finalul anului 2005, iar ultimul facelift l-a primit in urma cu 5 ani, o eternitate in industria auto. Stiind toate acestea, ne asteptam ca Punto sa primeasca un punctaj mai mic, insa nici chiar sa fie notat cu zero stele, o premiera chiar si pentru belgienii de la Euro NCAP.

    Acestia au ajuns la concluzia ca modelul italian ofera o siguranta de 51% pentru pasagerii adulti, 43% pentru copii, 52% pentru pietoni si 0% atunci cand vine vorba de siguranta asistata. Ca o comparatie, noua Dacia Duster a fost notata cu 31% la acest ultim capitol.

    Dupa acest rezultat rusinos si totodata ingrijorator, mai ales ca aceasta masina se afla inca la vanzare, inclusiv in Romania, Michiel van Ratingen, secretarul general al Euro NCAP a declarat ca "Acesta este unul dintre cele mai bune exemple de constructor care continua sa vanda un produs a carui data de expirare a trecut de mult, pe cheltuiala cumparatorului care nu suspecteaza nimic. Ne adresam tuturor clientilor sa verifice site-ul nostru pentru a vedea cele mai recente ratinguri si ii sfatuim sa isi aleaga o masina care a fost notata cu 5 stele."

    Aceeasi versiune testata de Euro NCAP poate fi achizitionata si la noi, unde are un pret de pornire de 9.243 de euro cu TVA inclus.

    Vizualizari: 3472
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »