rss

Citroen C-Zero, prima masini electrica disponibila in Romania

  1. 09/02/2011
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: citroen c-zero, electric car, Romania
    Vezi toate fotografiile (1)

    Clientii romani preocupati de semnalele de alarma trase de ecologisti isi pot comanda de acum primul autovehicul 100% electric la un pret de pornire de 36.642 euro, cu TVA inclus. Citroen C-Zero este singurul model total nepoluat prezent pe piata autohtona.

    Modelul este dezvoltat in colaborare cu Mitsubishi, fiind construit, ca si Peugeot iOn, pe platforma primei electrice de serie din lume, Mitsubishi iMiev. Citroen C-Zero este pus in miscare de un propulsor electric care livreaza 64 CP si un cuplu de 180 Nm. Setul de baterii litiu-ion asigura o autonomie de peste 150 km. Acestea pot fi reincarcate in 8 ore la o priza de 220 V.

    Citadina electrica atinge o viteza de top de 130 km/h, in timp ce sprintul 0-100 km/h este realizat in 15 secunde.

    Pe piata din Romania, Citroen C-ZERO este disponibil in versiunea de echipare Highline. Aceasta ofera dotari de siguranta de top (ESP, ABS+EBD+AFU, 6 airbaguri), precum si detalii ce asigura confortul pasagerilor (aer conditionat automat, scaun sofer incalzit, radio CD cu MP3 si altele).

    Clientii romani care aleg acest model nu mai platesc taxa de poluare, aceasta fiind singurul mod de a incuraja achizitionarea de autoturisme electrice, spre deosebire de alte state, unde guvernul acorda o prima consistenta de 5.000 euro, cum este cazul Frantei.

    Vizualizari: 8142