rss

BMW reinvie legenda Isetta

  1. 16/05/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Bmw isetta, electric, Isetta, Minicar
    Vezi toate fotografiile (4)

    Oficialii BMW intentioneaza sa-si uneasca fortele cu cei de la Universitatea Bath din Anglia pentru a construi o noua gama de modele de clasa mini cu doua, trei si patru roti, intre acestea urmand sa-si faca loc si urmasul legendarului Isetta de la mijlocul anilor 50.

    Ideal pentru aglomerarile urbane, micutul BMW cu patru roti va avea motor amplasat posterior si tractiune pe puntea spate. Interiorul va fi desenat in stilul celui de pe actualul Toyota iQ si va putea gazdui pana la trei persoane gratie unui al treilea scaun ce va fi montat in spatele soferului.

    Inca de la lansare, noul BMW Isetta va fi disponibil cu o gama variata de motorizari de mica cilindree pe benzina si pe motorina, care, sustin germanii, vor consuma in medie 2,3 l/100 km si vor degaja in aer sub 90 de grame de dioxid de carbon la fiecare kilometru. Acestea vor fi urmate si de o versiune 100 % electrica, compania din Munchen analizand posibilitatea ca noul Isetta sa poata folosi acelasi pachet de baterii litiu-ion de pe MINI E.

    Parteneriatul producatorului german cu Bath University, un stabiliment care are o excelenta reputatie in domeniul cercetarii, presupune o accelerare a procesului de dezvoltare si, din moment ce interesul pentru vehicule ecologice este in continua crestere, noul BMW Isetta ar putea ajunge in showroom-uri in 2011.

    Vizualizari: 3571