rss

Toyota ar putea lansa un monovolum hibrid mai mare decat Prius V

  1. 24/05/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: MPV, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Gama Toyota Prius ar putea sa primeasca un nou membru. Potrivit AutoWeek, constructorul nipon ar putea lansa un  nou model hibrid, de data aceasta un monovolum de mari dimensiuni.

    Autoturismul va gazdui pana la sapte pasageri, pe scaune dispuse in trei randuri. Viitorul monovolum va fi o propunere cu totul noua, de aceea nu trebuie confundat cu Alpha, recent lansat pe piata din Japonia.

    Potrivit unui manager Toyota SUA, noul MPV al japonezilor nu va pune problema rabatarii ultimului rand de scaune pentru a beneficia de un spatiu mare pentru bagaje.

    Desi va fi plasat in familia Prius, modelul va fi construit pe o platforma hibrida cu totul si cu totul noua. Monovolumul va avea un design inedit si un raport performanta/pret rezonabil.

    In privinta planurile pentru viitorul apropiat, producatorul auto isi propune ca in urmatoarele 20 de luni sa lanseze pe piata 10 modele noi si facelift. Astfel, in 2012 Toyota va lansa deja primele vehicule hibride plug-in si electrice in 2012.

    Casa auto intentioneaza sa vanda un milion de vehicule hibride pe an incepand cu 2015. In 2010, au fost vandute 700.000 de unitati.

    Vizualizari: 2472