rss

Industria auto nipona, paralizata in urma cutremurelor

  1. 15/03/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Honda, Nissan, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Intreaga industrie auto nipona este paralizata de cutremurele de 9 grade pe scara Richter produs pe 11 martie, si de cel de 6,2 grade pe scara Richter care a avut loc la o diferenta de 3 zile.

    Astfel, Toyota a decis inchiderea celor 12 uzine din Japonia pana cel putin pe 16 martie pentru a evita alte tragedii. In acest ragaz vor fi efectuate reparatii pentru a remedia pagubele provocate de seism. Si energia electrica consumata va fi vizibil redusa dat fiind faptul ca centralele nucleare Fukushima si Onagawa sunt avariate.

    Si Honda pune lacatul la cinci fabrici din Japonia si doua centre de cercetare si dezvoltare. Totodata, Nissan a inchis mai multe uzine de pe teritoriul Japoniei, iar Mazda isi va suspenda activitatea pana la data de 20 martie.

    Fuji Heavy Industries, producator al autoturismelor Subaru, a suspendat activitatea a cinci fabrici. Alte companii producatoare de piese de masini au decis sa inchida productia.

    Constructorii auto Honda,Toyota si Mazda vor dona cate 300 milioane yeni fiecare (circa 3,5 milioane dolari) pentru a ajuta la reconstructia Japoniei devastata de cutremurele produs vineri, 11 martie, si luni, 14 martie.

    Sprijinul celor doua mari companii constructoare de masini nu se opreste aici. Honda va oferi 1.000 de generatoare de energie electrica ce functioneza cu benzina si 5.000 de canistre cu combustibil pentru ajutorarea sinistratilor afectati de cutremure.

    Vizualizari: 2452
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »