rss

Google propune masina fara sofer

  1. 11/10/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: google, Toyota Prius
    Vezi toate fotografiile (1)

    Google depaseste granitele Internetului si profita de influenta, cunostintele si puterea financiara pentru a propune masini care conduc fara interventia soferului.

    Acest proiect este dezvoltat in colaborare cu universtitatile Stanford si Carnegie Mellon si presupune testarea a sase exemplare Toyota Prius si un Audi TT in trafic, informeaza Financial Times.

    Mai concret, intre San Francisco si Los Angeles, masinile circula cu doi oameni la bord: unul la volan pentru a prelua controlul in caz ca se intampla ceva si altul in dreapta care monitorizeaza echipamentele. Acestea pot circula prin traficul aglomerat cu ajutorul camerelor video, senzorilor si serviciului Street View Google.

    Dezvoltarea "inteligentei artificiale" demonstreaza capacitatile companiei in domeniul cercetarii si ambitiile acesteia, care depasesc domenuiul principal de activitate, Internetul, noteaza Financial Times. Google precizeaza ca vehiculele sunt inca la stadiul de experiment.

    In dezvoltarea masinilor, compania a beneficiat de ajutorul mai multor castigatori ai competitiei Darpa Grand Challenge, o cursa a automobilelor fara sofer organizata de guvernul SUA incepand cu 2004.

    "Obiectivul nostru este de a preveni accidentele in trafic, castigarea de timp liber si reducerea emisiilor de carbon prin schimbarea fundamentala a modului de utilizare a masinii", noteaza Google pe blogul oficial. Mai mult decat atat, gigantul Internetului considera ca tehnologia utilizata pe cele sapte masini de teste ar putea injumatati numarul deceselor provocate de accidentele rutiere.

    Vizualizari: 3212
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »