rss

ConcepteleToyota la Geneva dezvaluie planurile de viitor ale japonezilor

  1. 07/03/2011
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: ft-86, Prius, toyota yaris hsd
    Vezi toate fotografiile (8)

    Toyota a prezentat la Salonul Auto de la Geneva prototipurile Yaris HSD, Prius+, EV si FT-86 II. Cele patru concepte anticipeaza mai multe modele care vor ajuta constructorul auto sa isi consolideze pozitia pe segmentul hibridelor si electricelor, precum si o modalitate de a reveni pe o nisa uitata de japonezi, aceea a masinilor sport.

    Yaris HSD Concept previzualizeaza urmatoarea generatie Yaris si, totodata, versiunea hibrida a citadinei, care va fi lansata pe piata din Europa incepand dupa prima jumatate a anului 2012. Caracteristicile estetice ale prototipului precum prizele de aer diferite, panourile solare pe acoperis, jantele de 18 inch si blocurile optice fata vor fi pastrate si de versiunea hibrida de serie.

    Detaliile de mecanica nu sunt inca cunoscute, insa modelul preia tehnologia Hybrid Synergy Drive, prezenta si pe Auris HSD Prius.

    Toyota Prius+ anticipeaza versiunea cu sapte locuri a modelului cu acelasi nume si este construita pe platforma Prius V, prezentata la Detroit in varianta cu cinci locuri. Modelul de serie va fi comercializat tot dupa jumatatea lui 2012 si va prelua aceeasi tehnologie Hybrid Synergy Drive.

    Prototipul EV a fost proiectat pentru a extinde studiile privind mobilitatea durabila. Avand la baza citadina IQ, Toyota va supune acest concept unor serii de teste pe parcursul acestui an. Masina este propulsata de un motor de 47 kW, alimentat de baterii litiu-ion, care pot fi reincarcate in proportie de 80% in doar 15 minute (reincarcare rapida).

    Autonomia este de 105 km, in timp ce viteza maxima este de 125 km/h. Toyota EV accelereaza de la 0 la 100 km/h in 14 secunde.

    FT-86 II reprezinta a doua etapa a coupe-ului dezvoltat in colaborare cu Subaru si va marca revenirea Toyota in segmentul sportivelor. Versiunea de serie va debuta la sfarsitului anului 2011. Tractiunea spate, transmisia manuala si motorul Boxer aspirat natural promit senzatii tari la un pret rezonabil pentru acest tip de model.

    Vizualizari: 2962