rss

Toyota va dota noile modele cu un dispozitiv suplimentar de franare

  1. 17/02/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Prius, rechemare, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce in ultimul timp s-a confruntat cu o serie de probleme tehnice, japonezii de la Toyota aau anuntat ca vor monta un nou dispozitiv de franare pe noile autoturisme, pentru a evita aparitia altor probleme cauzate de blocarea pedalei de acceleratie.

    Noile sisteme de franare, asa-numitele brake-override, permit oprirea motorului in momentul in care frana si acceleratia sunt apasate simultan. Aceasta masura vine dupa ce constructorul auto a rechemat in service milioane de masini, ce se confruntau cu pericolul blocarii pedalei de acceleratie.

    Masura vizeaza noile modele produse si va fi aplicata la nivel mondial.

    Toyota a mai anuntat ca a solicitat unui organism independent sa deruleze noi controale tehnice asupra sistemelor de franare, dupa o serie de plangeri legate de ultima generatie de autoturisme hibride Prius, pe care constructorul a fost nevoit sa le recheme in service. Grupul a promis ca va publica rezultatele controalelor.

    Toyota, ce a trebuit sa recheme in service aproape 10 milioane de autoturisme pentru diverse probleme, a comunicat ca este gata sa permita o mai mare transparenta in ceea ce priveste problemele tehnice care ar putea afecta autoturismele.

    Vizualizari: 2001