rss

Toyota nu mai este profitabila in SUA

  1. 22/07/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Sua, Toyota, Uzina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu toata ca Toyota a avut succes pe piata din America de Nord in ultimii ani, constructorul japonez a anuntat ca operatiunile sale din America de Nord nu mai sunt profitabile. Vestea vine la cateva luni dupa ce Toyota a auntat primul sau an de pierderi totale.
     
    Presedintele Toyota Motor Sales USA, Yoshimi Inaba a declarat ca in ciuda masurilor drastice de taiere a costurilor, compania nu mai este profitabila pe piata din America de Nord. Vanzarile Toyota in SUA au scazut cu 38% in primele sase luni ale anului, inregistrand un declin general al pietei de 35%.

    Inaba a spus ca se asteapta ca operatiunile Toyota din America de Nord sa redevina profitabile in urmatorul an fiscal insa ar putea exista si schimbari majore. Toyota ia in considerare inchiderea uzinei NUMMI din Fremont, California, si ar putea chiar sa abandoneze nou-construita uzina din Tupelo, Mississippi. Constructia fabricii a fost finalizata la inceputul acestui an, dar nu a fost inca echipata cu utilaje.

    Presedintele Toyota SUA indica ca factor primordial al acestor scaderi si lina plictisitoare de autoturisme a companieie: "Toyota este o masina buna, dar nu si incitanta. Acestea sunt comentariile pe care le primim de cele mai multe ori". In raspuns la aceste observatii, oficialul da asigurari ca viitoarele modele vor fi “mai interesante” si “mai agile”.

    Vizualizari: 1023