rss

Toyota muta termenul aparitiei masinii cu hidrogen in 2015

  1. 24/06/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: FCHV, Hidrogen, infrastructura, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Prima masina Toyota de serie alimentata cu hidrogen ar putea fi cumparata incepand cu 2015, adica cu un an mai tarziu decat s-a declarat initial.

    Totusi, specialistii vad inclusiv acest termen ca fiind prea apropiat zilelor noastre, avand in vedere ca nimeni nu se asteapta ca infrastructura aferenta acestui gen de vehicule sa fie definitivata in doar sase ani.

    Pe de alta parte, numarul unu mondial nu cocheteaza de ieri, de azi cu ideea unei masini pe hidrogen: in 2007, pilotii sai au condus un asemenea vehicul din Alaska pana in Vancouver. Mai mult, in acelasi an, o Toyota FCHV (un tot-teren al carui propulsor electric este alimentat prin intermediul celulelor de combustibil) a parcurs distanta Tokyo-Osaka folosind un singur plin de rezervor.

    Asemenea performante i-au incurajat pe japonezi sa mentioneze 2014 ca an de debut al primului vehicul electric propulsat cu ajutorul hidrogenului, insa calculele ulterioare au demonstrat ca un termen mult mai realist este 2015. Asadar, sa mai asteptam putin...

    Vizualizari: 1332