rss

Toyota, luata la bani marunti de Congresul SUA

  1. 29/01/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: rechemare, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota pare a fi urmata de un ghinion continuu. Dupa ce au rechemat 4,2 milioane de masini, iar inca 2,3 millioane le-au urmat in drumul lor catre service-uri, se pare ca problema devine una la nivel global. Iar pentru a continua saga ghinioanelor, Congresul Statelor Unite va ancheta Toyota in legatura cu cea mai mare campanie de rechemare de automobile pentru remedierea unor defectiuni de productie efectuata vreodata de grup.

    Toyota a suspendat vanzarile si productia a opt modele de automobile in America de Nord in urma presiunilor exercitate de autoritatile americane pe probleme de siguranta si calitate.

    Presedintele comisiei pentu energie si comert din Camera Reprezentantilor, Henry Waxman, a declarat joi intr-un comunicat ca va organiza in februarie audieri pentru a ancheta "cat de repede si eficient" a reactionat Toyota la plangerile din partea clientilor privind accelerarea neintentionata si "periculoasa" a autoturismelor.

    Masura neobisnuita a autoritatilor americane survine unui anunt prin care Toyota a extins si in China si Europa procedura de rechemare pentru probleme la pedala de acceleratie.

    Campania de rechemare ar putea afecta circa opt milioane de autovehicule, mai mult decat vanzarile totale ale grupului din 2009, si ar putea avea un impact devastator asupra imaginii Toyota, care s-ar putea extinde si aupra imaginii Japoniei si a economiei nipone.

    Vizualizari: 1170