rss

Toyota intampina greutati in SUA

  1. 28/07/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Sua, Toyota, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sectorul auto al Statelelor Unite ale Americii a devenit dificil pentru companiile de peste hotare, care intampina probleme precum cereri scazute si vanzari in declin.

    Toyota, care recent a anuntat ca se asteapta ca anul viitor sa fie unul profitabil, a declarat ca isi revizuieste aproximativ toate operatiunile din SUA cu scopul de a determina daca este bine sa mai inchida o fabrica in tara sau nu..

    Se pare ca uzina in discutie este cea din California, NUMMI, insa nici o decizie nu a fost luata pana in acest moment. Pe de alta parte, producatorul japonez a intarziat lansarea oficiala a noii fabrici din Mississippi. Compania tocmai a terminat constructia, insa in acest moment, nu exista nici echipamente si nici linii de productie in interiorul uzinei.

    In ciuda tuturor acestor probleme, Toyota se asteapta la profit anul viitor. Cel ami scazut nivel al vanzarilor a fost deja atins in SUA, asa ca producatorul japonez spera sa nu poata obtine ceva mai rau.

    “Toyota a încercat din greu sa devina numarul unu. Pulsul inregistrat pe piata este unul slab si nu credem ca lucrurile se pot inrautati" a declarat Yoshimi Inaba, presedintele Toyota Motor Sales SUA.

    Vizualizari: 1095