rss

Toyota inregistreaza scaderi pe piata din Europa

  1. 16/07/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Europa, Toyota, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul japonez Toyota, in continuare cel mai mare constructor, a raportat o scadere a vanzarilor de automobile noi cu 26 la suta sau 452,350 de unitati in prima jumatate a anului, fata de aceeasi perioada a anului 2008. Cea care a suferit cele mai multe pierderi a fost marca sa de lux, Lexus, care a inregistrat vanzari cu 47% mai scazute.

    "Vanzarile in Europa de Vest - in special modelele Yaris si Aygo - au fost sustinute de stimulentele oferite de guvern si capacitatea noastra de a ne adapta la volumul de productie. Consumatorii isi arata interesul pentru modelele nou lansate precum Toyota IQ, Urban Cruiser, Verso si Avensis. Cu toate acestea, mediul competitiv este mai dur decat oricand pentru alte modele, si nu prevedem ca in viitorul apropiat sa existe presiuni mai scazute din exterior” a declarat presedintele Toyota Europa, Tadashi Arashima.

    Cu toate acestea, Toyota afirma ca isi pune mari sperante in hibridul Prius, in special, in intreaga sa gama de hibride. 

    In general, cota de piata a companiei a scazut cu 0.4 puncte pana la 4.9 la suta. Toyota a construit 231,800 de vehicule, 264,029 motoare si 265,621 de transmisii in uzinele din Marea Britanie, Franta, Turcia, Polonia, Republica Ceha, Portugalia si Rusia.

    Vizualizari: 1060