rss

Toyota iQ electric va avea un design unic

  1. 30/07/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: ft-ev concept, iQ electric, Toyota, Toyota iq, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a publicat astazi noi informatii despre viitorul vehicul electric bazat pe iQ, care va aparea cel mai probabil in primul trimestru al anului viitor afisand un design unic, diferit de cel al modelului din care deriva.

    Hiroki Nakajima, inginerul-sef al echipei care a realizat Toyota iQ, spune ca versiunea electrica a modelului de serie, care este cunoscuta in interiorul companiei nipone sub numele de BEV (Battery Electric Vehicle... inteligent, nu?), nu va avea aceeasi caroserie ca modelul din care deriva, ci va avea un design deosebit. Foarte probabil, BEV va prelua putine dintre detaliile conceptului FT-EV prezentat la inceputul acestui an la Salonul Auto de la Detroit.

    Ca urmare a succesului inregistrat de trenul de rulare hibrid implementat pe Prius, BEV va fi primul model de serie Toyota care va beneficia de baterii litiu-ion. Acesti acumulatori vor oferi o autonomie de 150 km cu o singura incarcare. In schimb, procesul de realimentare va dura pana la 8 ore, in functie de specificul sursei. Puterea va fi asigurata de cate un motor electric care va pune in miscare fiecare roata a vehiculului.

    In alta ordine de idei, Nakajima a mai precizat ca interiorul Toyotei iQ va primi imbunatatiri ca urmare a criticilor primite pe marginea calitatii materialelor si a plasticelor sale. De asemenea, compania nipona planuieste sa introduca in gama iQ kit-uri de personalizare ale modelului, in stilul celor de pe FIAT 500 si MINI.

    Oficialul nipon a refuzat sa furnizeze informatii cu privire la data la care vor fi facute aceste schimbari, insa acestea ar putea sa coincida cu facelift-ul care va fi aplicat in 2011.

    Vizualizari: 1688
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »