rss

Toyota creste productia motorului cu patru cilindri

  1. 24/08/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Corolla, Motor, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a anuntat ca va creste productia motorului cu patru cilindri, pentru a intampina eventualele comenzi in crestere si pentru a reduce costurile totale.  Producatorul japonez a stabilit mutarea productiei propulsorului la uzina Huntsville, din Alabama, SUA, care in momentul de fata produce motoare V6 si V8.

    Toyota va investi 147 milioane dolari in fabrica Huntsville, preconizand o productie anuala de 216.000 de unitati. Expansiune uzinei de asemenea, va crea aproximativ 240 de noi locuri de munca.

    Motorul cu patru cilindri va echipa sedanul Camry, produs in Indiana si SUV-ul RAV4 produs in Woodstock, Ontario. Potrivit Autonews, in momentul de fata, aceste vehicule folosesc unitati produse in Japonia.

    Mutarea productiei din Japonia in Statele Unite va permite Toyota sa evite schimburile valutare nefavorabile dintre yen si dolar. Valoarea yenului a crescut constant in ultimele luni, erodand profitul Toyota in trimestrul ianuarie-martie.

    Un alt avantaj pentru producatorul japonez este satisfacerea cererii crescute pentru vehiculele cu consum eficient de combustibil.

    Vizualizari: 1299