rss

Toyota contesta cele trei stele EuroNCAP obtinute de Urban Cruiser

  1. 26/11/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: bmw x1, toyota urban cruiser, Volkswagen scirocco
    Vezi toate fotografiile (1)

    Euro NCAP a publicat ieri rezultatele obtinute de 12 noi masini, dintre care zece au obtinut punctajul maxim de cinci stele pentru protectia pasagerilor. Din pacate insa, Toyota Urban Cruiser a s-a ales cu doar trei stele, iar constructorul contesta acum rezultatul.

    Cinci stele au obtinut BMW X1, Chevrolet Cruze, Citroen DS3, Infiniti FX, Mazda3, Mercedes-Benz GLK, Mercedes-Benz Clasa E, Opel / Vauxhall Astra, Volkswagen Scirocco si Peugeot 5008.

    Chevrolet Spark a obtinut patru stele din cinci, pentru ca masina nu are in echiparea standard ESP, fara de care nicio masina nu mai poate lua cinci stele, conform noilor reglementari ale Euro NCAP, intrate in vigoare la inceputul acestui an.

    Urban Cruiser a obtinut numai trei stele, iar un purtator de cuvant al constructorului a declarat pentru autocar.co.uk ca acesta este surprins de rezultat, deoarece testele interne calificau masina pentru cinci stele.

    “In prezent investigam rezultatul Euro NCAP in detaliu, pentru a intelege ce a provocat diferenta dintre testele noastre si cele ale organizatiei”, a completat acesta.

    Vizualizari: 1835