rss

Scion iQ soseste in 2011

  1. 14/07/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Iq, Scion, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Asa cum am prevazut, Toyota pregateste micuta citadina iQ 3 +1 pentru America de Nord, sub numele de Scion. Modelul ar putea ajunge cu intarziere in 2010 ca un model 2011, sau la inceputul lui 2011 ca un model pregatit pentru 2012.

    Masina masoara mai putin de 118 de inch in lungime, ofera locuri pentru trei adulti si s-a calificat pentru acumularea a cinci stele in cadrul celor mai recente teste de siguranta EuroNCAP.
    Inginerul-sef Hiroki Nakajima, spune ca micuta masina este esentiala pentru Toyota in strategia sa de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la nivel mondial. Autoturismul va fi marit in lungime cu un centimetru si jumatate, insa tot va fi tot cu sase cm mai scurta decat concept carul prezentat la New York.  Airbag-urile vor fi recalibrate pentru pozitia ocupantilor si vor fi in numar de noua.

    Citadina a fost echipata cu un motoare mai mici, inclusiv unul de 1.0 litri, unul de 1.3-litri si de  1.4 litri. Se asteapta insa ca un alt propulsor de 1.6 litri sa fie disponibil.  Pe versiunile echipate cu propulsorul de 1.4 litri, inginerii au montat deja sistemul Start-Stop.

    Toyota IQ a constituit, de asemenea, baza pentru conceptul Toyota FT-EV , un vehicul electric, pe care compania l-a confirmat pentru productie la inceputul anului 2012. Autonomia stabilita pentru acest model a fost de minim 80 km la un interval de opt ore de reincarcare, inginerii intentionand sa utilizeze baterii litiu-ion.

    Vizualizari: 1193