rss

Oficial: Toyota LF-A a primit unda verde

  1. 12/08/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Lexus, LF-A, Supercar, Toyota, V10
    Vezi toate fotografiile (6)

    Presedintele companiei a confirmat in cadrul unei conferinte de presa ca proiectul LF-A a primit unda verde, supercar-ul de 500 CP urmand sa fie prezentat anul viitor. Produs intr-o serie limitata de 500 de exemplare, Lexus LF-A va livra performante de top, dar pretul de 250.000 euro pare cam exagerat daca te raportezi la “aristocratia” europeana.

    Indiferent de ce spun carcotasii despre LF-A, vestea e buna, mai ales ca demonstreaza ambitia niponilor de a face si altceva decat simple mijloace de locomotie. Se pare ca Akio Toyoda prefera sa fie realist, caci Toyota nu va reusi sa-si pastreze cota de 15% din vanzarile mondiale (se preconizeaza cel mult o cota de 10 procente), si sa se concentreze pe latura ludica a situatiei.

    Pe de alta parte, era evident ca Lexus are nevoie de un model mai special, la fel si grupul la modul general, deci confirmarea productiei de serie era de asteptat.

    Dupa mai multi ani si mai multe amanari, LF-A de serie va folosi un V10 aspirat de 5 litri, capabil sa-l propulseze in doar 4 secunde pana la 100 km/h si, daca e nevoie, la un maximum de 320 km/h.

    Conform ultimelor informatii, japonezii vor aduce LF-A la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Vizualizari: 1409