rss

Toyota Prius: un MPV, un Plug-in si un nou concept vin la Detroit

  1. 27/12/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Concept, MPV, Toyota Prius
    Vezi toate fotografiile (3)

    Toyota va lansa cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, care se apropie cu pasi repezi, trei noi versiuni ale hibridului Prius: un MPV, un hibrid plug-in echipat cu ultima generatie de baterii si un inedit concept asupra caruia planeaza misterul.

    Noul MPV, cunoscut si sub numele de Alpha, este un derivat cu cinci locuri al hibridului Prius si va debuta la Salonul de la Detroit. Pe langa imaginile publicate, constructorul auto a realizat si un filmulet in colaborare cu Bob Burnquist, maestru al skate-ului, pentru a incinge putin spiritele. Din pacate insa, din masina nu se vede mare lucru.

    In privinta performantelor tehnice si a mecanicii nu se cunosc informatii, dar se prea poate sa adopte acceasi configuratie ca traditionalul Prius. Singurul detaliu promovat inca de pe acum este reprezentat de capacitatea portbagajului care a fost marita cu 50%.

    Evenimentul american va mai gazdui si debutul unui Prius Plug-in, echipat cu ultima generatie de baterii ce se pot reincarca acasa, la o priza normala. Momentan, nu se stie daca aceasta versiune va fi disponibila doar in cinci usi sau si in forma unui monovolum.

    Prototipurile acestei versiuni au inregistrat in consum mixt de numai 2,6 litri la 100 km si un nivel al emisiilor de noxe de 59 g/km.

    Toyota a mai anuntat prezenta unui concept car hibrid, legat tot de gama Prius, insa constructorul auto nu a furnizat detalii suplimentare.

    Vizualizari: 2725