rss

Test Drive (cu video) Toyota Prius – un hibrid numit dorinta

  1. 23/05/2008
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Hibrid, Prius hybird, Toyota Prius
    Vezi toate fotografiile (20)

    Text: Florin Oprea, Sorin Miclau

    Prius este unul dintre cele mai revolutionare automobile din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte datorita sistemului inovator Toyota Hibrid Synergy Drive cat si beneficiilor pe care le ai la bordul automobilului sau la portofel.
    Recunoscuta pentru tehnologia de ultima ora cat si datorita performantelor sale, Prius are un palmares de invidiat format dintr-o multitudine de premii inclusiv titlul de Masina Anului in Europa in 2005. Mai mult motorul de 1.5 litri al sistemului Hybrid Synergy Drive a obtinut de trei ori consecutiv titlul de Motorul Anului (editiile 2004, 2005, 2006) in categoria de capacitate de 1.4 - 1.8 litri, plus premiul Cel mai bun consum, editiile anilor precizati mai sus. Pe langa recordul special constituit de castigarea consecutiva in ultimii trei ani a premiului international "Motorul Anului", Toyota Prius a stabilit înca un record absolut, cu nu mai putin de 11 categorii castigate pe parcursul celor doua generatii ale sale.
    Ce este Toyota Hybrid Synergy Drive?
    Sistemul Hibrid Synergy Drive nu este doar o versiune imbunatatita a sistemului original hibrid Toyota (THS). Este un concept cu totul nou, care reprezinta solutia ideala pentru cei care vor sa imbine placerea de a conduce cu impactul minim asupra mediului inconjurator.
    Un motor pe benzina, mai puternic, de 1.5-litri functioneaza alaturi de un motor electric mai mic si mai eficient, pentru a obtine performante care fac din modelul Prius un adversar serios la Segmentul D. Intr-adevar, motorul electric este mai puternic decat cele mai multe motoare cu combustie interna de 1.0 pana la 1.2-litri. La 400 Nm de la 0-1200 rpm, cuplul modelului Prius este mai mare decat al motorului V6 diesel. Ca rezultat, poate obtine o accelerare de la 0 la 100 km/h sub 11 secunde, cu 3 secunde mai putin decat modelul actual si comparabil cu o masina cu motor conventional diesel de 2.0-litri.
    Deoarece sistemul avansat de control hibrid foloseste motorul electric ca sursa principala de putere, acesta asigura o tinuta de drum exceptionala. Demarajul este liniar, puternic, mai ales de la 50 la 80 km/h, in timp ce zgomotele si vibratiile sunt aproape inexistente.

     


    Vizavi de design fiecare detaliu al modelului Prius este proiectat avand in vedere calitatile aerodinamice, calitatea si confortul. Conturul sau personalizat caracterizeaza o masina ce anticipeaza si satisface toate cerintele soferului. Caroseria cu un design compact, este asezata pe un sasiu cu ampatament marit, ce permite obtinerea unui spatiu maxim pentru bagaje si in interior, in acelasi timp pastrand dimensiunile compacte ale exteriorului.
    Interiorul pastreaza notele minimaliste specifice automobilelor nipone fara a fi totusi simpliste.

      Incepand cu volanul imbracat in piele si continuand cu designul ergonomic al instrumentelor de bord, habitaclul este proiectat avand in vedere calitatea si eficienta. Spatiul interior generos include scaune inalte, ce permit o buna vizibilitate prin suprafetele vitrate, fapt ce ajuta soferul la manevrele stranse de oras gen parcari, depasiri, viraje.
    Spatiul interior generos ofera confort sporit pentru patru persoane adulte plus un copil. La capitolul portbagaj, Prius pune la dispozitie un volum de 408 litri suficient pentru bagajele necesare unei excursii de week-end. Prius mai dispune la interior de o multime de spatii auxiliare de depozitare pentru poseta, ochelari, manusi, jucarii, etc. Bancheta spate poate fi rabatata complet sau in raport 60/40, un spatiu suplimentar de depozitare aflandu-se sub podeaua portbagajului.
    Comenzile sistemului audio si al celui de climatizare sunt integrate in volan pentru cresterea sigurantei in mers, soferul avand posibilitatea sa-si pastreze mainile pe volan chiar atunci cand actioneaza comenzile enuntate mai sus. Frana de parcare electrica este actionata prin simpla atingere a unui buton, iar selectorul schimbatorul de viteze este controlat electronic, iluminat, fiind pozitionat strategic pentru a mari spatiul disponibil pe plansa de bord.

      Principala caracteristica a modelului Prius este tehnologia hibrida ce propulseaza masina. In condus manevrarea este facilitata de directia asistata electric, precum si de raspunsul prompt al propulsiei la apasarea acceleratiei.
    Manevrabilitatea superioara, raspunsul prompt si remarcabila eficienta a modelului Prius se adauga consumului scazut si emisiilor reduse, performante care asigura un confort atat fizic cat si financiar.
    Prius este una din cele mai ecologice si economice masini aflate pe piata in acest moment. Intre masinile cu motoare cu combustie interna, Prius este de departe cel mai putin poluant, iar emisia de CO2 se situeaza la nivelul emisiei unei masini compacte. Nivelele de emisii NOx si HC sunt mai joase decat cele ale oricaror alte motoare pe benzina, iar emisiile de particule poluante sunt reduse la zero. Sistemul hibrid Toyota Synergy Drive permite obtinerea unei economii de carburant considerabile, de pana la 40%.

    Sistemul Inteligent de Acces si Pornire va permite sa descuiati masina printr-o simpla atingere a manerului usii si pornirea acesteia printr-o simpla apasare pe buton. El contine un transmitator ce, fara a fi nevoit sa scoateti cheia din buzunar, va permite sa descuiati masina si chiar sa activati lumina din interior pentru a va ghida in intuneric in timp ce va apropiati de masina.
    Din echiparea standard a versiunii SOL spicuim:
    SIGURANTA SI SECURITATE: Sistem protectie frontala + laterala SRS-AIRBAG pentru conducator auto si pasager fata /AIRBAG-uri tip cortina fata-spate /Sistem electronic de control al franarii (ECB) incluzand ABS, EBD si BA /Sistem de control al stabilitatii – VSC+/ Sistem electronic de control al tractiunii – E-TRC /Inchidere centralizata cu telecomanda –Sistem Smart Entry & Start /Directie asistata electric (EPS) /Sistem de asistenta la pornirea din rampa – UAC /Cruise Control
    EXTERIOR: Jante de aliaj 16” / Oglinzi retrovizoare exterioare reglabile electric si incalzite / Proiectoare de ceata / Vopsea metalizata
    INTERIOR: Volan imbracat in piele / Computer de bord cu ecran multi-info / Aer conditionat cu reglare automata / Sistem audio JBL radio 6 CD changer + 9 boxe / Comenzi audio si climatizare pe volan / Geamuri cu actionare electrica portiere fata si spate / Bancheta spate rabatabila fractionat 60:40 / Comutator EV
    Pretul automobilului afisat de www.toyota.ro este: 21.429 euro fara TVA sau 25.500 euro cu TVA .

    Vizualizari: 5804
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »