rss

Toyota va reduce productia lui Prius pentru SUA

  1. 26/05/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Prius, productie, Sua, Toyota, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cumparatorii din SUA vor trebuie sa mai astepte daca vor sa achizitioneze o Toyota Prius. Asteptarea vine in urma cererii mari inregistrate de hibrid in Japonia. Pusa in vanzare de doar o saptamana, a treia generatie Prius inregistrase inainte de a ajunge la dealeri 80.000 de comenzi in avans.
     
    Prognoza initiala a fost de 100.000 de unitati Prius in Japonia, pentru intregul an, dar cu obiectivul atins dupa doar o saptamana, compania are in vedere rezervarea mai multor unitati pentru Japonia la pretul de pe pietele interntionale.

    Informatia vine de la Yoshimasa Ishii, manager marketing Toyota, care a declarat pentru Automotive News, ca, in timp ce Toyota are  "un stoc initial alocat pentru Statele Unite", puternica cerere din Japonia poate determina compania sa "revizuiasca planul de vanzari si cel de productie".

    In prezent, Toyota spera sa vanda in jur de 500.000 de unitati Prius in fiecare an, la nivel global, desi se asteapta ca piata americana sa absoarba circa jumatate din vanzari. Daca cererea din Japonia ramane ridicata, Toyota ar putea sa creasca productia pentru Prius.

    Vizualizari: 1261