rss

Toyota nu va produce un hibrid cu motor diesel

  1. 18/06/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Diesel, Hibrid, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota a anuntat ca exclude posibilitatea de a oferi o versiune diesel a hibridului Prius, cel putin in viitorul apropiat.

    In timp ce brand-uri precum Peugeot avanseaza tehnologia hibridelor cu motor diesel, pentru Toyota acest proiect va mai dura “cativa ani”, a confirmat vicepresedintele executiv al companiei Tasatami Takimoto.

    Toyota
    a stabilit deja un punct de referinta cu noul hibrid Prius ce beneficiaza de un propulsor de 1.8 litri benzina si vede urmatorul pas ecologic ca fiind un hibrid plug-in.

    Gigantul japonez nu este, de asemenea, un jucator important pe piata motoarelor diesel si desi a facut o intelegere cu Isuzu in 2007 pentru a dezvolta un nou propulsor de 1.6 litri diesel, o unitate care ar putea fi folosita pe un hibrid Prius, productia motorului nu este programata sa inceapa pana in anul 2012.
     
    In cele din urma constructorul recunoaste ca problema este costul. "De fapt, noi am creat un vehicul comercial hibrid diesel in Japonia dar pentru celelalte vehicule hibride avem nevoie de o tehnologie foarte dezvoltata”, a continuat oficialul. "Trebuie sa combini emisii cat mai scazute cu tehnologia hibrid si asta costa” a adaugat vicepresedintele Toyota. 

    O versiune hibrid plug-in a Toyota Prius este asteptata in Japonia pana la sfarsitul anului. Hibridul va fi produs insa in numar mic: 200 unitati pentru Japonia si 300 pentru SUA si Europa..

    Vizualizari: 1176