rss

Toyota mareste din nou productia lui Prius

  1. 19/08/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Prius, productie, Toyota, Uzina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul japonez Toyota va creste din nou productia lui Prius, in urma cererii puternice inregistrate pentru hibrid.

    Toti angajatii uzinei, care produce modelul se vor intoarce la locul de munca in timpul liber, in doua dintre zilele de sambata ale lunii septembrie, principalul motiv fiind comenzile crescute pentru Prius.

    Oficiali ai companiei afirma ca acest lucru se datoreaza in mare parte stimulentelor fiscale oferite de guvern pentru masinile eficiente.

    Toyota Prius, care este al cincilea cel mai bine vandut model in Statele Unite in programul Car Allownace Rebate System (CARS) , a inregistrat cele mai mari vanzari in Japonia, in ultima luna.

    Mai mult, producatorul japonez a anuntat recent ca, desi vor implementa aceasta masura, nu s-ar putea onora toate comenzile, deoarece furnizorul sau de baterii, Panasonic nu este capabil sa faca fata cererii mari pentru hibride.

    Panasonic vine insa in intampinarea acestei nevoi, suplimentand numarul de baterii produse la 1 milion pe an, pana la jumatatea anului 2010.

    "Noul model Prius a fost extrem de popular, fapt ce a generat ore suplimetare de lucru la uzinele ce acum lucreaza la capacitate maxima” a declarat Takahiko Ijichi, Senior Manager Toyota .

    Vizualizari: 1298