rss

Toyota confirma ca are probleme cu franele Prius

  1. 04/02/2010
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Prius, recall, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Povestea continua. Dupa ce au rechemat 9,6 milioane de autovehicule din cauza unor probleme la pedala, a venit vremea ca si hibridul Prius, cu ale sale frane lente,  sa faca subiectul acestui cosmar. Iar mai mult decat atat, Toyota a confirmat aceasta problema in cadrul unei conferinte de presa in Japonia.

    Ciudat este insa ca producatorul auto stia despre aceasta defectiune, intrucat au si reproiectat sistemul de ABS ale noilor Prius.  

    Am refacut sistemul ABS pentru noua generatie Prius incepand din luna ianuarie. De aceea vom lasa actualii proprietari Prius sa faca primul pas, indiferent care va fi acela. Ca si constructor de automobile, vom lua masuri pentru a explica aceste defectiuni clientilor nostri. Un anunt oficial va fi facut public in curand.”, a declarat Hiroyuki Yokohama.

    Faptul ca Toyota stia despre aceste probleme la sistemul ABS de pe Prius a fost de asemenea confirmat de purtatorul de cuvant, Ririko Takeuchi, care a declarat ca deficientele au fost remediate pentru exemplarele vandute incepand cu luna ianuarie.

    “Da, franele sunt lente, insa daca continui sa le apesi, masina se opreste. Atunci cand ABS-ul este in functiune, exista o mica intarziere la schimbarea de la modul de captura a energiei utilizate la franare la frana hidraulica. Dar masina se opreste daca apesi pedala cu putere", a mai declarat Yokohama, directorul biroului de control al calitatii la Toyota

    Totusi, pana acum nu s-a pus problema unei rechemari.

    Vizualizari: 1791