rss

Toyota Prius Plug-in Hybrid, 20 km de electricitate

  1. 11/09/2009
  2. Categoria: Toyota
  3. Tags: Plug-in, Toyota, toyota prius hibrid
    Vezi toate fotografiile (6)

    In timp ce se apropie cu pasi repezi Salonul Auto de la Frankfurt, constructorii auto sunt din ce in ce mai preocupati sa dezvaluie putin cate putin detaliile si imaginile modelelor pregatite pentru acest eveniment. Este si cazul Toyota, care va lansa o versiune hibrid plug-in a modelului Prius. Initial, hibridul va fi destinat flotelor, in scopul testarii, la inceputul lui 2010.

    Avand la baza tehnologia Hybrid Synergy Drive, in care motorul traditional pe benzina si cel electric fac casa pentru a propulsa autovehiculul pe patru roti, noua versiune plug-in inlocuieste bateriile existente nichel-metal cu unele litiu-ion. Acestea pot fi reincarcate complet in  numai o ora si jumatate de la orice sursa de curent electric de 230 volti.

    Acumulatorul, acum mai compact si cu o capacitate de stocare a energiei mai mare, permite atingerea unei viteze maxime de 100 km/h numai cu ajutorul motorului electric.

    Toyota declara ca dupa o reincarcare totala, noul Prius Plug-In Hibrid are o autonomie de 20 de km, atunci cand este utilizat numai numai propulsorul electric, ceea ce inseamna o distanta aproape dubla comparativ cu “traditionalul” Prius hibrid.

    Potrivit constructorului, mai mult de 500 de exemplare Prius Plug-In vor fi lansate in intreaga lume in scopul testarii, peste 150 fiind destinate pietei europene.

    Vizualizari: 3726